Irigare

Irigatii gradini

Pentru plante sanatoase si viguroase in gradina, precum si pentru un gazon verde si frumos, avem nevoie, mai ales in perioada de vara, de sisteme de irigatii.
Societatea noastra va asigura proiectarea si instalarea de sisteme de irigatii, folosind produse Gardena, Torro si Hunter in functie de necesitatile fiecarei gradini.

Sistemele de irigatii gradini pot fi:
- sisteme de irigare ascunse vederii – aspersoare telescopice care se ridica din pamant in timpul udarii, toate conductele sunt ingropate in pamant, controlul udarii
se face cu ajutorul unui programator , electrovalve si distribuitoare (irigatii automate).
- sisteme de irigare la vedere – sunt aspersoare aparente, folosite pentru udarea gradinilor mici, in acest caz folosindu-se aspersoare aparente fixe sau cu trepied
- sisteme de irigare prin picurare – sunt aparente, dar nu se vad deoarece sunt mascate de plante (irigatii automate).

La proiectarea si instalarea de sisteme de irigare se tine cont de tipul de gradina, plantele alese si modul in care acestea sunt repartizate in gradina.
Realizam sisteme de irigatii gradini care cuprind: sisteme de irigatii gazon, sisteme de irigatii prin picurare (pentru plantele de pe terasa, jardiniere, borduri de flori, aliniamente de arbori foiosi sau conifere), sisteme de irigatii pentru aranjamente decorative.
Deasemenea, va oferim si servicii de intretinere pentru sisteme de irigatii, ce cuprind verificarea sistemelor, curatarea aspersoarelor, a electrovalvelor, schimbarea diferitelor materiale in functie de caz, precum si scoaterea si introducerea apei din sisteme primavara si toamna.

Avantajele unor sisteme de irigare sunt:
- O udare corespunzatoare si uniforma a gazonului si a plantelor, mai ales pe timp de vara
- Controlul cantitatii de apa furnizate
- Reducerea timpului alocat intretinerii gradinii
- Economisire apa fata de udarea manuala

Pictures: